h

Niet Brussel maar de Buurt is de basis!

2 juni 2009

Niet Brussel maar de Buurt is de basis!


Voor de komende Europese Verkiezingen treedt SP-lijsttrekker Dennis de Jong op in het rapnummer 'Niet Brussel maar de Buurt is de basis' van de 25-jarige Haagse rapper Umit-C. De Jong: “In de rap komt precies naar voren waarom de SP nou toch minder Brussel wil. Het gaat ons om de menselijke maat. De buurt is de schaal van de toekomst.”

Umit-C schreef het nummer voor een politiek café in Den Haag. Nadat De Jong het nummer hoorde, werd afgesproken het nummer in de studio op te nemen. De Jong: “Wie nu nog durft te zeggen dat jongeren zich niet interesseren voor een betere wereld, krijgt het met mij aan de stok: Umit-C zet zich op zijn eigen manier in met muziek en vooral met hele krachtige teksten.”

De clip komt voor rekening van Miguel Narings en Mattijs Mollee. Zij maakten eerder clips voor onder andere Opgezwolle en the Opposites.

Het nummer is te vinden op YouTube en als MP3 te downloaden via de SP-site.

Download ook de MP3-versie!
Campagnewebsite 'Nederland wil minder Brussel'

U bent hier