h

Kiezers persoonlijk bedankt

6 juni 2009

Kiezers persoonlijk bedankt

2 Gisteren en vandaag was de SP op diverse plekken om de stemmers te bedanken voor het vertrouwen en hun steun en mensen te overtuigen dat het tijd is voor een nieuwe koers voor Nederland. De reacties waren wisselend maar overwegend positief.

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement boekte SP een kleine winst maar bleef ondanks steken op twee zetels. In Venlo haalde de partij een mooie winst van 1,5 procent. Dit is een mooie opsteker en een beloning voor ons werk en inzet voor een beter, socialer en menselijker Venlo.
De verkiezingsuitslag kan niet gezien worden als peiling voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen (18 november) omdat het twee totaal verschillende verkiezingen zijn met elk hun eigen thema's en vanwege de deelname van de PVV nu, die straks waarschijnlijk niet gaan mee doen in Venlo. Uit de verkiezingsuitslag blijkt dat 22% van de stemmen op de PVV bij de SP vandaan komen. Dat dit voor een groot deel de proteststemmers van 2006 zijn, doet daar niets aan af. Het beloven spannende verkiezingen te worden in het najaar maar voor nu terug naar de orde van vandaag!

1

Enkele mensen namen de tijd om een babbeltje te maken over de afgelopen dagen en de impact die het voor hen heeft; veel mensen waren verbaasd over de uitslag en het grote aantal stemmen voor de PVV, anderen vroegen zich af wat er met hun stem op de PVV zou gaan gebeuren. Mensen blijven zich dus zorgen maken, zorgen die ook onze bekende tomatenspons -die we als bedankje uitdeelden naast de folder- niet kan wegpoetsen.
Andere mensen die ons aanspraken hadden klachten over de belabberde situatie in de thuiszorg.
Fans van Wilders probeerden ons te negeren en CDA-aanhangers liepen met gebogen hoofd ons snel voorbij. Dat zegt ook wel voldoende.

4

Vrijdagavond in Blerick, een dag na de Europese verkiezingen, stond de SP weer op straat om deze keer stemmers te bedanken. Daarnaast willen we graag mensen bekend maken met onze alternatieven voor het falend kabinetsbeleid met onze folder en ideeën voor een nieuwe koers, waarvan er zo'n 300 zijn uitgedeeld.
De reacties in Blerick waren overwegend positief. Meest gehoord die avond: "Ik heb op Wilders gestemd", "Ik heb al op de SP gestemd", "Nee, dank je" en dus "Ja hoor, de verkiezingen zijn al voorbij". De 'rotste' opmerking luidde: “Stomme trut de verkiezingen waren gisteren”, alsof we dat zelf niet weten! Deze meneer was duidelijk nog niet op de hoogte van het verschijnsel SP dat juist buiten verkiezingstijd op straat en in de buurten komt want voor de SP is het altijd campagnetijd, elke dag opnieuw het vertrouwen van de mensen zien te krijgen. De SP is anders dan al die andere partijen; wanneer heeft iemand de PVV of D66 voor het laatst op straat aangesproken???

6

In Venlo was het vandaag op Gelreplein niet erg druk. De reacties waren verschillend, een paar passanten gaf aan dat ze op Wilders stemmen, eentje kwam de folder en het sponsje terug brengen maar de meesten namen de folder en het sponsje graag aan. En zo vonden enkele honderden alsnog een nieuwe eigenaar voor op de leestafel en in de keuken of in het poetshok.

Eerder vandaag in Tegelen was de respons goed. Ook daar was het aanvankelijk niet druk en het weer was ook niet super maar dat trok vrij vlot bij. Achteraf bleek dat we in korte tijd door de ruim 300 meegebrachte sponsjes en folders heen waren. Veel positieve reacties en twee maal kregen we folder en sponsje retour. Liever dat dan het ongezien op straat mikken.
 
Al met al hadden we in korte tijd steeds zo'n 300 folders en sponsjes uitgedeeld (1000 totaal) en vele mensen te woord mogen staan, een prettige ervaring.

Crisisplan SP: een nieuwe koers voor Nederland (de alternatieven van de SP ter bestrijding van de economische crisis)

U bent hier