h

SP gelast alle festiviteiten op 1 mei af

30 april 2009

SP gelast alle festiviteiten op 1 mei af

logo_sp_venlo Vanmorgen is de viering van Koninginnedag uitgelopen op een drama: een auto reed met hoge snelheid door het publiek dat langs de weg stond om de koninklijke familie te begroeten. Hierbij zijn zeker vier doden gevallen en diverse mensen zijn gewond geraakt. Het herdenkingsfeest van de Dag van de Arbeid en de feestelijke start van de Europese verkiezingscampagne van de SP, die beiden morgen plaats zouden vinden, zijn uit medeleven en respect afgelast.

SP-fractieleider in de Tweede Kamer Agnes Kant: “Wij zijn geschokt door de dramatische gebeurtenis in Apeldoorn. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie, en naar alle mensen die hiervan getuige moesten zijn. Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte.”

SP-afdelingsvoorzitter Alexander Vervoort: "Vandaag vierde de koninklijke familie haar feest in Apeldoorn. Een feest dat op een gruwelijke manier verstoord werd en uitgelopen is op een drama. Het is triest dat in ons land, waar we ons gelukkig mogen prijzen dat meningsverschillen via het democratische debat worden uitgewisseld, opnieuw moet worden nagedacht over de veiligheid van het staatshoofd in relatie tot de open manier waarop zij zich onder de mensen begeeft. Wat er is gebeurt in Apeldoorn is volgens de laatste gegevens een bewuste daad. Een verwerpelijke daad. Feit blijkt dat er doden en gewonden zijn te betreuren, op een dag die voor veel mensen een feest had moeten zijn. De SP afdeling Venlo wenst de slachtoffers en nabestaanden veel sterkte de komende tijd."

Door het drama in Apeldoorn heeft de SP Venlo alle festiviteiten rondom 1 mei en daarmee de aftrap van de verkiezingscampagne afgelast.

U bent hier