h

Is de campagne al begonnen?

1 maart 2009

Is de campagne al begonnen?

De Trompetter portretteerde deze week in het kader van de verkiezingen in november het CDA en de SP. Natuurlijk is het leuk om als een van de eerste te mogen aangeven hoe je over enkele dingen denkt.

Maar het is ook goed om te weten wat andere partijen denken en welke koers zij willen varen. Wat wil het CDA en wat hebben zij te melden? De SP wordt door het CDA op dezelfde lijn gezet als de PVV want "de SP zou voor verdeeldheid zorgen", stelde de nieuwe fractievoorzitter Jos Teeuwen. Hoe wij als SP dan voor verdeeldheid zouden zorgen laat het CDA in het midden, waarschijnlijk omdat ze het niet kunnen benoemen!
Daarin onderscheid het CDA zich niet van de PVV die ook enkel dingen benoemt maar niet aangeeft hoe daar dan mee om te gaan of met alternatieven en met realistische uitvoerbare oplossingen komt, zoals de SP wel altijd doet. Beetje jammer dus van het CDA maar dat geeft wel weer aan dat ze dus alleen de roeptoeter hanteren en verder niets daar hebben.

Daarnaast kiest het CDA, niets lerende van de huidige economische crisis, voor nog meer megaprojecten in plaats van de mens, en durft daarbij als voorbeeld zelfs de Maasboulevard te benoemen. Het CDA wordt dus de partij voor bouwend Nederland, maar dan wel een bouwend Nederland met heel erg veel vraagtekens!! Eurobiljetten Want hun partijcoryfee Elco Brinkman heeft een belofte in te vullen naar de achterban, te weten de bouwbedrijven. En geloof maar niet dat Jan de timmerman uit Steyl dan aan de bak komt, nee Ivan uit Boekarest is goedkoper en drukt onze Jan gewoon uit de markt. En daar gaat ook dit CDA niets aan doen! Het is duidelijk dat JosTeeuwen na de overstap vanuit de VVD het neoliberale sausje niet is verloren.

We weten inmiddels maar al te goed hoe het CDA omgaat met haar macht. Men zit vast aan pluche en heeft zich als oppositiepartij nauwelijks weten te profileren. Moest voormalig SP-statenlid Pierre Diederen, bij de ‘email affaire’ vorig jaar, volgens het gehele CDA met pek en veren de grens over worden gejaagd vanwege een integriteitprobleem, zien we nu een met tranen in de ogen sprekende gouverneur van CDA-huize zeggen dat zijn gedeputeerde toch wel erg hard wordt aangepakt. Feitelijk had die gedeputeerde via een huizendeal met een vriendje ruim 40 duizend euro bespaard en tevens als bestuurslid van een ontvangende vereniging gelden kreeg van een CDA-wethouder zonder dat de betreffende gemeenteraad hiervoor goedkeuring had gegeven! Hoezo gelijkwaardige behandeling? Hoezo vriendjespolitiek? Hoezo problemen met integriteit?!

stadhuis Venlo Maar terug naar Venlo. Het CDA geeft aan voor alle lagen van de bevolking aan het werk te willen, maar ook voor ondernemers en toeristen. Dat is natuurlijk leuk maar het bevat gelijk een leugen want je kunt simpelweg niet alle lagen van de bevolking tevreden stellen. Het is een zo vanzelfsprekende zeepbel die bij het eerste debat al zal worden doorgeprikt! Als laatste geeft men aan om met een positieve instelling aan de slag te gaan en graag weer te willen regeren. Eigenlijk zeggen ze dus: “Stem op ons, wij maken u gelukkig en kruipen weer naar de macht. Vervolgens moet u wel vier jaar uw mond houden want wij bepalen!” Het genante is dat men zich niet eens wil verschuilen voor de hang naar macht.

De SP heeft duidelijke standpunten aangegeven waarmee zij aan de gang wil gaan. De SP wil meer de schaal van de buurt, de SP wil meer aandacht voor de mensen die in de knel zitten. De SP wil geen megaprojecten, de SP wil geen arbeidsmigratie die onze eigen arbeidskrachten verdringen. Als het uitgangspunt van de SP is gelijkwaardigheid, solidariteit en menselijke waardigheid dan moet dit CDA maar eens uitleggen hoe dat mensen kan verdelen.

Het is grappig om vast te stellen hoe snel allerhande partijen zich haasten om nu ineens dingen op straat te doen. De SP was in de buurten, is in de buurten en zal altijd in de buurten blijven. Verankerd onder de bevolking en met een open oor voor alle kritiek van de gewone mensen. Want daar waar anderen zich nu pas druk maken over de verkiezingen is het bij de SP iedere dag campagne. Immers, niet de raad maar de straat bepaald wat belangrijk is!

straat

Het getuigt dan ook van een grote politieke bangheid, onzekerheid en gebrek aan eigen visie om naar andere partijen zo uit te halen als Teeuwen heeft gedaan in de Trompetter deze week. Beetje jammer van het CDA maar de campagne is dan ook maar net begonnen dus Teeuwen heeft nog alle tijd om zijn uitglijders goed te maken, of juist daarmee zijn ware gezicht te tonen aan de mensen.

U bent hier