h

Actiebijeenkomst tegen gevolgen crisis

4 maart 2009

Actiebijeenkomst tegen gevolgen crisis

Eurobiljetten Na het redden van de banken, moet het kabinet banen en inkomens van de mensen beschermen. Gewone mensen dreigen de tol te betalen van de kredietcrisis. Zij hebben deze crisis niet veroorzaakt, zij mogen er ook niet de dupe van worden! Komende zaterdag organiseert de SP een spoedbijeenkomst om in beweging te komen tegen de gevolgen van de crisis.

De recessie in Nederland is ongekend diep, volgens het Centraal Planbureau zal de werkloosheid oplopen tot ongekende hoogte. Dat de banen en de inkomens gered moeten worden is duidelijk. De regering bereidt ingrijpende maatregelen voor die werkenden, werklozen, studenten en gepensioneerden zwaar zullen treffen.

SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt: "De SP gaat volop aan de bak. Helpen om mensen te mobiliseren tegen de afbraak en voor een Nieuwe Koers Voor Nederland! Hoe? Dat gaan we met elkaar bespreken op zaterdag 7 maart van 13.00 tot 16.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht (Beatrixgebouw)." Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Vakbond FNV heeft de eerste actie al gepland: vrijdag 13 maart aanstaande in Den Haag! Ook organiseert ze bijeenkomsten om de gevolgen van de crisis voor de pensioenen te bespreken, zoals dinsdag 10 maart in Roermond. Aanmelden en meer informatie (ook over vervoer): zie de actiewebsite van FNV Bondgenoten.

SP themakanaal 'Werk en Inkomen'
Download de krant voor werkend Nederland: Solidair (PDF, 740 KB)

U bent hier