h

SP-Kamerleden bezoeken Vastenavondkamp

28 januari 2009

SP-Kamerleden bezoeken Vastenavondkamp

wijk SP-Tweede Kamerleden Sadet Karabulut en Fons Luijben bezoeken aanstaande vrijdag Blerick. De Kamerleden bezoeken onder andere de basisschool Mikado, gaan de wijk in met de wijkagent en spreken met bewonersorganisaties, woningcorporaties, Turks-Alevitische vereniging en de wijkraad in het wijkgebouw Muspelheim.

De Kamerleden komen kijken naar de kwaliteit en betaalbaarheid van de huizen, veiligheid op straat, integratie en tweedeling, het onderwijs en voorzieningen voor jongeren en ouderen. Natuurlijk willen ze ervaringen graag van de buurtbewoners zelf te weten komen en daarom van hen horen wat er beter kan en welke problemen er leven. Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om aan te schuiven en hun ervaringen te delen.

Sadet Karabulut Fons Luijben
Sadet Karabulut (links) is woordvoerster van sociale zaken (armoede, bijstand, koopkracht, kinderbijslag), emancipatiebeleid en integratie.

Fons Luijben (rechts) is woordvoerder AOW, ouderenbeleid en pensioenen.

SP-Kamerleden bezoeken regelmatig “net-niet-zorgwijken” in het land. Deze bezoeken zijn voor zowel de Kamerleden alsook de afdelingen goed om meer inzicht te krijgen in de lokale problemen, oplossingen en voorbeelden. Zo bezocht een SP-delegatie in april 2008 al eens Venlo-noord en afgelopen november werd Belfeld verkend.

U bent hier