h

Gemeente pleurt miljoenen over de balk!

20 november 2008

Gemeente pleurt miljoenen over de balk!

Eurobiljetten 2.500.000 euro, ja u leest het goed 2,5 miljoen euro kost de verhuizing van het ambtenarenapparaat naar het kazerneterrein! Om even een vergelijk te maken; dat is zo ongeveer 77 modale inkomens, je kunt er 83 keer de winkel van Emmaus Feniks mee opknappen en het zijn 2939 bijstandsuitkeringen voor alleenstaande moeders met een kind! Dat is de prijs die de gemeente Venlo wil betalen voor een verhuizing van haar ambtenaren naar de kazerne, waarbij we vanzelfsprekend een vergelijkbaar bedrag kwijt zijn als het stadskantoor in de Maaswaard gereed is.

Voor de SP Venlo is het niet te begrijpen dat publiek geld zo verkwanseld wordt. Waarom is deze kostbare stoelendans �berhaupt nodig? Omdat het gemeentebestuur vandaag de dag gewoon niet meer wil luisteren naar de burgers?!? Dit geld gaat naar voorzieningen voor de automatisering (ict), een likje verf hier en een nieuw deurtje daar. Dit geld gaat niet naar bijvoorbeeld wijkverbeteringen in de Klingelberg zodat de daar wonende minder valide bewoners van Fokus-woningen een meer toegankelijke wijk hebben. Nee beste mensen dit geld gaat gewoon verdampen! Omdat een gemeente niet wil wachten tot een ander stadskantoor gereed is.

Er moet een reden zijn om dit prijskaartje te willen betalen. Is de grond van het huidige stadskantoor al verkocht? En als dat zo is kan men dan niet met die partij in gesprek gaan om de verhuizing slechts eenmaal uit te voeren? Of levert de verkoop zoveel op dat men het bedrag van 2,5 miljoen eenvoudig kan dekken?
De gemeenteraad zwijgt, maar zolang er in Venlo een SP is zal deze vraag op tafel blijven. Simpelweg omdat de zorgvuldigheid van omgaan met publieke gelden het eist! Geef ons allen die reden of stop met deze waanzin!

U bent hier