h

Leden spreken zich uit!

1 oktober 2008

Leden spreken zich uit!

01-10-2008 ALV3Vanavond hield de SP in Venlo haar algemene ledenvergadering. Waarschijnlijk was de toestroom ten gevolge van het voetbal en het Suikerfeest wat beperkt maar de discussies waren er niet minder om.

Als eerste gaf afdelingsvoorzitter Alexander Vervoort een kort verslag over datgene wat de SP afdeling het afgelopen jaar heeft gedaan en bereikt. Conclusie was dat er zeer veel activiteiten zijn opgepakt maar dat de groep actieve leden best nog wat versterking kan gebruiken.
Ook is gesproken over de toekomst van de afdeling en met name het toch dichterbij komende verkiezingsjaar 2009. Want of de afdeling nu meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen of niet, er zijn in ieder geval verkiezingen voor het Europees parlement. Ook in dit kader discussieerden de aanwezige leden over hoe we een aantal zaken nog beter kunnen aanpakken om uiteindelijk bij voorkeur twee verkiezingscampagnes te voeren.

Niet onbelangrijk is het gegeven dat de ledenvergadering heeft besloten om minimaal iedere maand een wijk in de gemeente Venlo te bezoeken. Op die wijze willen we een verdere verankering van de SP in Venlo bereiken.

Na een korte pauze voor met name het rokende deel van de leden was er een impressie van de ledendag �SPelen' in Walibi van afgelopen mei. En als we dan op de filmbeelden twee Van de Munckhof bussen vol met SP�ers uit de afdeling Venlo zien, dan zijn we toch een klein beetje trots en weten we dat er meer potentiële actieve leden in ons midden zijn.

01-10-2008 ALV1

Vervolgens is een discussie gevoerd over het document 'Brandhaard aarde' wat op de eerst komende regioconferentie in Roermond zal worden besproken. Na een discussie die ons leidde tot na het geplande tijdstip van einde vergadering volgde een verkiezing van de leden die meegaan naar de regioconferentie op 12 oktober. Als gebruikelijk was het geen enkel probleem om de zes plaatsen die we als afdeling mogen vullen, vol te krijgen.

Al met al een goede ledenvergadering waarbij we de leden die deze editie gemist hebben nadrukkelijk uitnodigen om volgende keer weer van de partij te zijn!
Kom gewoon eens langs bij een van onze bijeenkomsten, de koffie staat klaar, het bier gereed in de tap.

01-10-2008 ALV2 Voortaan zal bij iedere ledenvergadering een schilderij liggen waarop leden hun wens kunnen zetten. Na enige tijd vormt dit schilderij zo een prachtig beeld met allerlei wensen, uitspraken en tekeningen. Een mooi document om op terug te kijken en in het vizier te houden. 01-10-2008 ALV3 De eerste twee reacties staan er al op, vele volgden nog diezelfde avond en er is nog ruimte genoeg voor meer.

De nota Brandhaard Aarde kunt u hier downloaden (PDF)
Informatie over de nota en hoe deze op de ledenvergadering en Regioconferentie besproken wordt kunt u lezen op de ledenwebsite SPnet.

U bent hier