h

SP-Kamerleden bezoeken Genooi

10 april 2008

SP-Kamerleden bezoeken Genooi

SP-Tweede Kamerleden Paulus Jansen, Remi Poppe en Paul Lempens bezoeken vrijdag 11 april Venlo-Noord. Zij doen dit in het kader van “Buurten in de Wijken”. De Kamerleden bezoeken onder andere de basisschool Kleur-Rijk, gaan de wijk in met de wijkagent en spreken met bewonersorganisaties.

SP-Kamerleden bezoeken de komende maanden wijken door heel Nederland. Ze gaan vooral op bezoek in wijken die niet tot de 40 PR-wijken van het kabinet behoren, want naast deze wijken zijn er nog honderden andere wijken in Nederland die ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De SP vindt álle wijken belangrijk en vooral de mensen die er in wonen, daarom is er tijdens alle bezoeken ruim aandacht voor de bewoners.

De Kamerleden richten zich vrijdag deels op hun eigen onderwerp, zoals het onderwijs, de kwaliteit en betaalbaarheid van de huizen, de veiligheid en voorzieningen voor jongeren en ouderen. Natuurlijk willen ze ervaringen graag met de bewoners van de wijk bespreken, en van hen horen wat er beter kan en welke problemen er leven.


Vorig jaar selecteerde minister Vogelaar 40 wijken die volgens haar een extra steuntje in de rug nodig hebben. Ze vergeet echter dat er nog honderden andere wijken in Nederland zijn waarvoor hetzelfde geldt. Daarom zijn de 40 geselecteerde wijken vooral PR-wijken waarmee dit kabinet goede sier wil maken. Om die reden bezoeken verschillende SP-Kamerleden de komende maanden wijken die niet kunnen rekenen op de bijzondere aandacht van dit kabinet.


11-04-2008: Bijpraten in Venlo-Noord: goed gedrag belonen (fotoverslag door de afdeling)
11-04-2008: Buurten in de Buurt in Venlo: Goed gedrag belonen (verslag door Kamerleden)

U bent hier