h

SP Venlo boos over uitblijven inhoudelijke antwoorden ‘gastarbeidersgetto’ Arcen

6 augustus 2007

SP Venlo boos over uitblijven inhoudelijke antwoorden ‘gastarbeidersgetto’ Arcen

logo MaasvalleiZes arbeiders in één container is niet menswaardig en ongewenst!
De Socialistische Partij Venlo is boos over het uitblijven van inhoudelijke antwoorden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Arcen en Velden over de huisvesting van 510 buitenlandse werknemers op camping de Maasvallei in Arcen. De partij stuurde op 5 april een brief met vragen vanuit de Arcense bevolking. Na eerst vergeefs drie maanden wachten op antwoord stuurde de partij vorige week een tweede brief waarin ze dreigde de Nationale Ombudsman in te schakelen. Deze brief werd hierop door B&W onverwacht snel beantwoordt.

In de beantwoording wint de vaagheid het echter van de snelheid, omdat volgens de SP op geen enkele vraag een inhoudelijk antwoord werd gegeven. De partij stuurt daarom vandaag opnieuw een brief waarin ze er opnieuw bij het college op aandringt om vragen van inwoners te beantwoorden. Doet het college dit niet, dan zal de SP hierover een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman. Volgens de partij heeft het college dan iets te verbergen.

De SP Venlo stelde in de eerste twee brieven vragen over de wenselijkheid van een concentratie van 510 buitenlandse werknemers op een toeristencamping en over de kwaliteit van de huisvesting. Zo zouden er zes personen in een container wonen die door de vorige eigenaar, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), slechts goed werd bevonden voor de huisvesting van maximaal vier personen. Ook zou het grootste deel van de werknemers in Duitsland werken en zodoende geen economische bijdrage leveren aan de regio Noord-Limburg. De SP vindt dat Duitsland zelf zorg moet dragen voor de huisvesting van hun buitenlandse werknemers. De Nederlandse belastingbetaler hoeft niet de dupe te worden van problemen bij de buren, aldus de partij. In Duitsland gelden strengere regels rondom de huisvesting dan in Nederland, wat de reden zou kunnen zijn voor de huisvesting in Arcen.

Derde brief aan college Arcen en Velden over gastarbeidersgetto
Antwoorden college Arcen en Velden op eerste en tweede brief van SP

U bent hier