h

Vacature penningmeester (m/v)

5 juni 2007

Vacature penningmeester (m/v)

Een afdeling is geen goede afdeling zonder een lid dat waakt over het geld. De SP Venlo zit verlegen om zo iemand, dus heb je affiniteit met financiën en het beheren van een rekening, zou je graag actief voor de SP bezig zijn, en graag mee beslissen? Meld je dan aan bij secretaris Petra Zegers: 077-3510562 of petrazegers@hotmail.com

Profiel: Je bent een SP-lid met een actieve instelling, integer, accuraat, betrouwbaar, teamplayer en bereid tot scholing. In het bestuur dat tweewekelijks vergadert, geef je ontwikkelingen in de rekening aan, en vertel je of bepaalde acties betaald kunnen worden. Je beheert de afdelingsfinanciën; inkomsten en uitgaven, uitbetalen facturen en declaraties, volgens een simpel internetbankiersysteem. In januari volgt een kort financieel jaarverslag voor het landelijk partijbureau en de Ledenvergadering. Je waakt over de kas en een financieel gezonde boekhouding. Je legt verantwoording af aan het afdelingsbestuur en de Ledenvergadering. Een speciale(voor)opleiding is niet noodzakelijk.

Verder: Indien het bestuur je aanstelt als nieuwe penningmeester, begin je met een schone lei en draag je alleen de zorg over datgene wat onder jouw verantwoordelijkheid gebeurd is, niet over de zaken die voor jouw tijd waren. Je begint als aspirant-bestuurslid en bij geschiktheid word je officieel gekozen door de Ledenvergadering begin 2008, waar je tevens aan de leden uitlegt wat je gedaan hebt, gestaafd door een kascontrolecommissie (wel zo transparant).
Van bestuursleden gaat een voorbeeldfunctie uit naar de overige SP-leden, dus wordt een actieve houding op prijs gesteld; je bent zo actief als dat je (aan) kunt en wil.
Penningmeesters krijgen van het landelijk bureau twee (verplichte) scholingsavonden aangeboden om je taak beter te leren kennen, en zodat je weet waar je rekening mee kan houden.
De SP is een eerlijke vereniging, de SP-Venlo een autonome afdeling, en dus geen bedrijf en heeft dus geen winstoogmerk of omzet; ons geld komt van de leden (contributie) en zo behandelen we het ook.

Het klinkt minder zwaar of moeilijk dan je denkt. Als je je eigen huishoudboekje en/of betaalrekening kunt bijhouden, kun je dat ook voor de SP-afdeling, als penningmeester.

Aanmelden: Denk je dat jij degene bent die ons team kan versterken? Meld je dan aan bij secretaris Petra Zegers: 077-3510562 of petrazegers@hotmail.com

Huidige afdelingsbestuur SP Venlo
Vacaturebank voor SP'ers die meer willen dan alleen "gewoon lid" zijn.

U bent hier