h

Gezocht: kandidaten voor het nieuwe Partijbestuur en Regiobestuurders (m/v)

8 juni 2007

Gezocht: kandidaten voor het nieuwe Partijbestuur en Regiobestuurders (m/v)

Op 24 november 2007 kiest het SP-congres een nieuw Partijbestuur. Leden van de SP die zich geroepen en geschikt achten voor een plaats in het nieuwe bestuur, worden van harte uitgenodigd om zich vóór 1 juli 2007 kandidaat te stellen.

Kandidaat-leden kunnen worden voorgedragen door een afdeling, of zich op persoonlijke titel kandidaat stellen. In het laatste geval dienen zij voor hun kandidatuur steun te verwerven van 50 SP-leden.
Voor een indruk volgt hier een samenvatting, maar geïnteresseerden worden geacht voor een completere omschrijving in te loggen met hun lidmaatschapsnummer op SP-net, onder de rubriek 'Congres'.

Een algemeen bestuurslid
Een algemeen bestuurslid dient generalist te zijn en een grote belangstelling aan de dag te leggen voor politieke en sociale ontwikkelingen in Nederland en de wereld en de plaats daarin van de SP. Verwacht wordt de bereidheid om waar nodig een bijdrage te leveren aan leiding en begeleiding van specifieke partijactiviteiten, vast te stellen door het Partijbestuur. Het is een vrijwilligersfunctie, waarbij onkosten op declaratiebasis worden vergoed.

Een regiobestuurder
De regiobestuurder fungeert als vaste sparringpartner voor de afdelingsvoorzitters in de regio die hij vertegenwoordigt. Hij is beschikbaar voor overleg en voor het regelen van assistentie om bepaalde problemen te tackelen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Een regiobestuurder geeft gevraagd en ongevraagd politiek advies aan de leiding van afdelingen in zijn regio. Hij krijgt een jaarplan van de afdelingsbesturen en een vierwekelijks verslag van de afdelingsvoorzitter. In kleinschalige regio’s kunnen afdelingen onder leiding van de regiobestuurder flexibel met elkaar overleggen en samenwerken. Hij/zij kan in voorkomende gevallen voor advies een beroep doen op de algemeen secretaris. Verder helpt de regiobestuurder mee de partij landelijk te besturen, door deelname aan de vierwekelijkse vergaderingen van het Partijbestuur. Iedere regio wordt periodiek (gemiddeld eens per jaar) in het partijbestuur besproken, op basis van een verslag van de betreffende bestuurder. De regiobestuurder rapporteert daarnaast halfjaarlijks aan de regioconferentie.

Hoe moet je je kandidaat stellen?
Alle kandidaten voor een functie in het Partijbestuur dienen zich tijdig maar vóór 1 juli 2007 aan te melden bij het Partijbestuur, ter attentie van de algemeen secretaris Hans van Heijningen (voor vragen over beide functies: tel. 06-22101830).
* per e-mail: Hans van Heijningen
* of schriftelijk: Partijbestuur SP, Vijverhofstraat 65, 3032 SC Rotterdam

Tijdens de regioconferentie in oktober wordt de nieuwe regiobestuurder gekozen, ook deze wordt vervolgens op het congres officieel gekozen in het partijbestuur, waar hij/zij immers in functie deel van uit maakt.

Meer informatie over de functie van regiobestuurder.
Meer informatie over het partijbestuur.
Meer informatie over de regioconferenties.
Meer informatie over het congres.

U bent hier