h

SP stelt vragen bij omstreden huisvesting buitenlandse arbeiders in Arcen

6 april 2007

SP stelt vragen bij omstreden huisvesting buitenlandse arbeiders in Arcen

Twijfels bij veel bewoners in Arcen over ‘behoorlijk bestuur’ door Gemeente.logo Maasvallei De huisvesting van merendeels Poolse arbeiders op camping de Maasvallei-Oost heeft bij veel bewoners van Arcen tot veel onrust geleid. De SP deelt die zorg en is van mening dat B&W de Arcense bevolking uitleg dient te geven over deze mistoestand en de door de SP gemaakte constateringen.

Per brief zijn er door de SP kritische vragen gesteld over de bestuurlijke handelswijze van B&W, met de oproep aan deze praktijk een einde te brengen.
De gedwongen concentratie van 510 buitenlandse werknemers in 85 wooncontainers botsen met alle regels van fatsoen en behoorlijk bestuur, aldus de SP. De bewoning van buitenlandse werknemers dient te worden teruggebracht tot degenen die werkzaam zijn binnen de Gemeente Arcen en volgens de wettelijke regelingen van vrije huisvesting.

luchtfoto camping Luchtfoto camping De Maasvallei, Arcen (januari 2007)

Voor de inhoudelijke vragen en door de SP gedane constateringen verwijzen we u graag naar de begeleidende brief; die vandaag gestuurd werd aan het College van B&W van de Gemeente Arcen&Velden.

U bent hier