h

De SP, 2e partij van Venlo maar niet in de Raad, organiseert op zondag 22 april haar éérste publieke SP Café!

18 april 2007

De SP, 2e partij van Venlo maar niet in de Raad, organiseert op zondag 22 april haar éérste publieke SP Café!

SP CafeHet SP Café biedt ’n podium voor actuele politieke thema’s. Geïnteresseerd publiek, SP-leden en sympathisanten treffen elkaar hier in ’n gezellige locatie waar serieuze thema’s worden afgewisseld met leuke intermezzo’s en muzikale pauze.

Locatie: Cultureel eetcafé Alla Casa, Nolensplein 53 te Venlo
Tijdstip: 14.00 tot ca. 16.00 uur
Gespreksthema’s:
- Jaarplan; hoe staat het met de doelen voor 2007
o.l.v. Afdelingsvoorzitter Alexander Vervoort
- SP & Venlo – Heden & Toekomst
o.l.v. Tweede Kamerlid Paul Lempens
- Open discussie over actuele thema’s
Publiek draagt onderwerpen aan

Peter BeekerVoor de muzikale omlijsting zorgt Venlonaar Peter Beeker, bekend als zanger/ gitarist van de band Ongenode Gasten, en hij bracht kort geleden zijn eerste soloalbum uit.

Paul LempensSP Tweede Kamerlid Paul Lempens uit Weert, gaat met het publiek een open gesprek aan over heden en toekomst van de SP Venlo, op weg naar de Gemeenteraadsverkiezingen.


Oproep aan alle SP-leden:
Graag zien we u deze dag om ons te vertellen hoe u vindt dat de SP het doet in Venlo. Uw reacties en ideeën zijn erg welkom! Zeker in aanloop naar de Raadsverkiezingen.
In de Ledenvergadering van 29 januari 2007, werd het jaarplan gepresenteerd. Enkele aanwezigen vonden dat er her en der iets aangepast kon worden; waarop het aan deze mensen werd toegestuurd. Het Jaarplan moet dus alsnog nu worden goedgekeurd.


Achtergrond:
De SP is als 2e partij van Venlo ’n politieke factor van betekenis geworden. Hierdoor zijn er nieuwe kansen ontstaan die de SP, samen met alle betrokken burgers moeten aangrijpen om de woon- en werkomgeving in Venlo veiliger en leefbaarder te maken.
Veel zaken die burgers serieus raken in hun leefsituatie worden nu nog achter gesloten deuren voorgekookt en als voldongen feit gepresenteerd. De burgerlijke inspraak blijft louter ritueel.
De SP is van mening dat de Gemeente er is voor Venlonaren en niet andersom!
De publieke gelden van burgers zijn geen privé eigendom maar dienen verantwoordelijk door de Gemeente te worden beheerd. Veiligheid en leefbaarheid zijn geen kostenfactor!

Het SP Café is één van de manieren om de geesten scherp te maken dat burgers hun democratische rechten in de politiek niet alleen moeten, maar ook kunnen afdwingen…

U bent van harte welkom in het politiek café, dus graag tot ziens op 22 april!

U bent hier