h

SP ook in Venlo dé grote winnaar!

7 maart 2007

SP ook in Venlo dé grote winnaar!

stadhuis SP-ballonnen1SP weer de tweede partij in Venlo. Met 18,7% van de stemmen is de Socialistische Partij ook in Venlo de grote winnaar geworden van de verkiezingen voor Provinciale Staten. Ten opzichte van vier jaar geleden (toen 3,6%) boekte de SP in Venlo een monsterzege van ruim 15%; waarmee de SP opnieuw de tweede partij van Venlo is! We gaan steeds harder rammelen aan de poorten van het stadhuis: de SP komt er aan!

In de Provincie gaat de SP van 4 (herberekend 3) naar 9 zetels! In de Eerste Kamer bezet de SP nu 4 zetels; daar komen er waarschijnlijk 8 bij!
Onze eigen kandidaten scoorden erg goed in Venlo, ondanks dat ze nauwelijks een persoonlijke campagne voerden.
Alexander Vervoort (nr 12 op de lijst uit Tegelen) haalde 751 stemmen. Op Tom Sanders (nr 23 op de lijst uit Venlo) stemden 659 mensen. Na de lijsttrekker, behaalden zij tweeën het grootste aantal stemmen! Duidelijk dus dat kiezers graag op lokale mensen hun stem uitbrengen.
Vervoort en Sanders: "We willen al onze kiezers, onze leden en onze campagnemedewerkers bedanken voor hun stem, hun steun en hun inzet. Vele SP-ers hebben zich deze campagne het vuur uit de sloffen gelopen."
stadhuis SP-ballonnen2Vervoort: "Dat we in Venlo zo'n overwinning behaalden zegt ook iets over ons lokaal. Ik ben van mening dat veel mensen de SP Venlo zien zitten; zeker als ik zie hoeveel stemmen Tom en ik mochten ontvangen." "Als het zo door zet, zullen we als SP in 2010 met een groot team de Gemeenteraad gaan afstoffen. Als bedankje aan onze kiezers en als waarschuwing naar de huidige Gemeenteraad, gaven we alvast ons visitekaartje af, en hingen het hekwerk van het stadhuis vol met ballonnen. Mijn vingers jeuken om ook in de Raad nog nadrukkelijker de SP te laten horen, ik kan nauwelijks wachten tot de gemeenteraadsverkiezingen.", aldus Vervoort.

stadhuis SP-ballonnen3Sanders: "Het is nu toch wel echt duidelijk dat de SP nadrukkelijk mee telt. De wil van de kiezer moet in deze dan ook worden gehoord en gerespecteerd: de mensen willen een grote en krachtige SP, ook in de Staten."
Vervoort: "We zijn blij met de winst maar ook bescheiden genoeg om te beseffen dat hiermee het werk pas echt begint."

Sanders: "Nu weten we als SP wat het werk van de afgelopen vier jaar in de Provincie en tijdens de campagne heeft opgeleverd." De SP is nu onomstotelijk overal in Nederland een grote sociale volkspartij geworden: nationaal, lokaal en provinciaal. Vervoort: "Dit is eervol en hartverwarmend, maar het brengt ook verplichtingen met zich mee. We gaan wederom ons uiterste best doen om ook na vandaag onze kiezers tevreden te stellen en te bewijzen dat ze er goed aan gedaan hebben om de SP groot te maken."

SP feest in Eetcafe Alla CasaWanneer de SP belangrijke dingen uit haar programma kan verwezenlijken, is dat een optie om te gaan meeregeren in de Provincie. Vervoort: "Eerst nu even de overwinning vieren, en de komende dagen en weken gaat de SP uitzoeken wat er mogelijk is."

Alle 5109 mensen die SP stemden: hartstikke bedankt!!!

Het opkomstpercentage in Venlo was iets hoger dan vier jaar geleden: 40,2% tegenover 39,4% in 2003. Het blijft een lage opkomst, waarschijnlijk debet aan het imagoprobleem van de Provinciale Staten zelf.

Ik stem SP.nl
Ik word lid!
Cartoon: SP bedankt kiezers

U bent hier