h

Twee leden van de SP-Venlo op kandidatenlijst voor Provinciale Staten

21 december 2006

Twee leden van de SP-Venlo op kandidatenlijst voor Provinciale Staten

vlag LimburgAfgelopen woensdag 20 december, werd in Roermond een regioconferentie (ledenvergadering) gehouden waar het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst werd vastgesteld.

Op die kandidatenlijst prijken ook de namen van twee mensen uit de Afdeling Venlo.

Op de lijst staan de volgende twee SP'ers uit Venlo/Blerick en Tegelen.
Op plaats 12 staat onze afdelingsvoorzitter Alex Vervoort,
Op plaats 23 prijkt kartrekker van de Rood-jongerengroep Tom Sanders.
In aanloop naar de verkiezingen zullen beiden hun kandidatuur nader toelichten.

Beiden zijn lijstopvolgers en in principe onverkiesbaar.
Maar mocht het zo zijn dat ze door voorkeursstemmen of opschuivingen toch in de Staten komen, dan zullen ze hun verantwoordelijkheid niet ontlopen en de keus van de kiezer respecteren.

Met het vastgestelde verkiezingsprogramma en deze kandidatenlijst gaat de Limburgse SP de verkiezingen in voor de Provinciale Staten van 7 maart 2007.
Dit worden belangrijke verkiezingen omdat de SP ook in 'Maastricht' moet doorgroeien naar een grote partij om rekening mee te houden.

Verder is een grote SP in de Staten van belang omdat de nieuwe Provinciale Statenleden getrapt in juni ook de leden voor de Eerste Kamer kiezen. Die Eerste Kamer kan wetgeving uit de Tweede Kamer tegenhouden en blokkeren; heel belangrijk dus om ook daar een grote en sterke SP te hebben zitten.

wapen LimburgMomenteel bezit de SP vier zetels in de Provincie, waarmee we de grootste en invloedrijkste oppositiepartij zijn.
Mocht de SP toetreden tot de coalitie, dan zullen we laten zien dat we er klaar voor zijn. Geen enkele verantwoordelijkheid gaan wij uit de weg; dat wat de kiezers en onze leden ons opdragen, zullen we uitvoeren (wij wel).

Wij zullen hier in de regio Venlo campagne voeren om de SP groot te maken in de Staten, groter te worden dan de PvdA, het machtsblok van het CDA te breken en ook om straks in Limburg te kunnen zeggen dat de socialen de liberalen voorbij zijn!

U bent hier