h

SP Venlo tegen uitzettingen gezinnen met kinderen

4 augustus 2006

SP Venlo tegen uitzettingen gezinnen met kinderen

De SP heeft met waardering kennis genomen voor de inzet van het gemeentebestuur van Heythuysen dat wil voorkomen dat gezinnen met kleine kinderen zonder onderdak en verzorging op straat worden gezet. Dit naar aanleiding van de situatie rond het gezin Selimovic.

Het gezin dat vrijdag, 27 juli jl. voor de derde keer op rij, waarvan de moeder ruim drie maanden in verwachting is en met vijf kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar in Ter Apel zonder enige opvang op straat is gezet. Dit volgde op een eerdere ontruiming uit het AZC te Venlo en tal van pogingen van personen en instanties om deze humanitair laakbare daad te voorkomen. Door een particulier initiatief te Baexem is tijdelijk voorkomen dat deze mensen de nacht op straat moesten doorbrengen zonder onderdak, voeding en verzorging. Blijft staan dat het gezin sedert die tijd verstoken is van recht op een uitkering, een ziektekostenverzekering en geldige identiteitspapieren

Wij zouden graag zien dat het gemeentebestuur van Venlo zijn steun uitspreekt voor de brief van de gemeente Heythuysen richting de Tweede Kamer met betrekking tot dit onderwerp.

Onze vragen:

• Steunt de gemeente Venlo de brief van de gemeente Heythuysen richting de Tweede Kamer waarmee men wil voorkomen dat gezinnen met kleine kinderen zonder onderdak en verzorging op straat worden gezet?
• Gaat de gemeente de bevolking van Venlo in de gelegenheid stellen zich ook bij het initiatief van de gemeente Heythuysen aan te sluiten, door een handtekeningenlijst in het stadhuis te leggen?

U bent hier