h

SP Venlo doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezing

31 januari 2006

SP Venlo doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezing

Stem SP
SP Venlo: "Wij doen niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, maar u zult van ons horen!"
De afdeling Venlo van de Socialistische Partij ziet definitief af van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Naast de kerngemeente Venlo, maken de gemeenten Arcen & Velden, Beesel, Kessel, Maasbree en Helden ook deel uit van de afdeling. De SP zal in geen van deze gemeenten deelnemen aan de verkiezingen.

Natuurlijk zou de SP Venlo graag hebben meegedaan aan de verkiezingen, maar omdat de afdeling pas sinds kort weer op eigen benen staat ligt de prioriteit op dit moment bij het opbouwen van een goede en solide zelfstandige afdeling. In juni 2005 kregen de Venlose socialisten het predicaat zelfstandige afdeling en de periode tot aan de gemeenteraadverkiezingen is gewoonweg te kort gebleken om goed voorbereid en met een stevige basis deel te nemen. Het zou de afdeling meer kwaad dan goed doen en met spijt in het hart, maar ook met het oog op wat realistisch haalbaar is, hebben de socialisten besloten dat het belangrijker is om eerst een sterke afdeling op te bouwen.
Het meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen is voor de SP overigens nooit een doel geweest, maar altijd een middel.

Ondanks het feit dat het geen prettig vooruitzicht is om de komende vier jaar niet vertegenwoordigd te zijn in gemeenteraden van Venlo en omstreken, zien de plaatselijke socialisten de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Wij blijven zeker niet stil aan de kant staan, en zullen de volksvertegenwoordigers scherp in de gaten blijven houden en waar nodig onze stem verheffen!"
En dat laatste zal zeker het geval zijn rondom een aantal hot items die op dit moment spelen, zoals de aanleg van de snelweg A74 en de ontwikkelingen binnen Q4. Dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die de SP Venlo aan het hart gaan en de afdeling zal zich dan ook blijven inzetten om de verdergaande verslechteringen tegen te gaan.

Natuurlijk kunt U zelf er mede voor zorgen dat de SP in Venlo over 4 jaar wel vertegenwoordigd is. Namelijk door lid te worden en u actief in te zetten voor de SP. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

U bent hier