h

SP organiseert bijeenkomst voor leden en geïnteresseerden

10 januari 2005

SP organiseert bijeenkomst voor leden en geïnteresseerden

Een avond waarin, naast informatie en discussie, de gezelligheid centraal staat

De Socialistische Partij in Venlo organiseert op woensdag 19 januari een bijeenkomst voor haar leden en geïnteresseerden. De avond heeft geen specifieke opzet en zal, naast informatie en discussie, vooral in het teken staan van de aanwezigen zelf. Op een informele manier kunnen aanwezigen met elkaar van gedachte wisselen. “Gezelligheid maak je samen” is hierbij de stelling.
Tijdens de avond zal het voorlopig bestuur van de SP in Venlo kort haar jaarplan presenteren, daarnaast zal gastspreker Remi Poppe met aanwezigen van gedachte wisselen over het idealisme van de SP en hoe de partij hier praktisch invulling aan geeft.

Dhr. Poppe stond aan de wieg van de SP toen deze in 1972 officieel werd opgericht. In 1994 werd de SP voor het eerst in de Tweede Kamer gekozen met 2 zetels. Samen met Jan Marijnissen was Remi Poppe het eerste Kamerlid voor de SP. Daarnaast was hij een vastberaden milieuspeurder en een gedreven activist. Het is bijvoorbeeld mede aan zijn inzet te danken dat er in 1993 eindelijk een verbod op de productie en verwerking van asbest kwam. Ook schandalen in de Volkshuisvesting, met de sociale huursector in het bijzonder, hebben altijd zijn speciale aandacht gehad. Poppe bleef Kamerlid tot de verkiezingen in 2002. Nu geniet hij van zijn pensioen, maar is nog altijd zeer actief voor de SP.

De avond vindt plaats in café de Vergulde Gaper, Markt 26 te Venlo (tegenover het Stadhuis). Iedereen is van harte welkom vanaf 20:30 uur.

U bent hier