h

SP onderzoekt kinderopvang

16 januari 2005

SP onderzoekt kinderopvang

Nieuwe wet op de kinderopvang

Per 1 januari 2005 is de nieuwe wet op de kinderopvang van kracht. Dit betekent dat er zowel voor ouders, werkgevers als de opvangcentra zelf een hoop is verandert. Zo betalen ouders hun maandelijkse ouderbijdrage niet meer via hun werkgever, maar direct aan de kindercentra en moeten ze zelf de vergoeding voor de opvang terugvragen aan het Rijk en hun werkgever. Deze verandering heeft nogal wat voeten in aarde.

Daarom is SP Tweede Kamerlid Arda Gerkens een enquête gestart om de ervaringen en oordelen van ouders te bundelen en deze informatie te gebruiken in een debat met de minister hierover.

Daarom heeft de SP Venlo alle kinderopvangcentra in de gemeente Venlo, een brief en begeleidende flyer gestuurd en ouders gevraagd aan deelname aan de enquête in te vullen op www.sp.nl/enquetes/kinderopvang/

Door hun medewerking, kan de SP tijdens het debat de mening van de kinderopvang en die van de ouders, kenbaar maken en daar knelpunten aankaarten en verbeteringen voorstellen.

U bent hier