h

Venlose SP, PvdA en GroenLinks organiseren Grondwet debat

23 mei 2005

Venlose SP, PvdA en GroenLinks organiseren Grondwet debat

Partijen nemen gezamenlijk verantwoordelijkheid burgers te informeren

Logo Grondwet Nee
Op maandag 30 mei zal er in Café Central (aan de Markt in Venlo) een debat over de Europese Grondwet worden georganiseerd. Dit met het oog op het referendum hierover op woensdag 1 juni aanstaande. Het debat is op initiatief van de SP afdeling Venlo tot stand gekomen in samenwerking met de lokale afdelingen van de PvdA en GroenLinks.

Begin april vroeg de SP middels een brief aan de Venlose gemeenteraad om een openbaar debat te organiseren met voor- en tegenstanders van de Europese Grondwet. Dit verzoek werd in meerderheid afgewezen. Hierop heeft de partij het initiatief genomen om zelf een debat te organiseren in samenwerking met andere lokale partijen. Uiteindelijk waren alleen de PvdA en GroenLinks bereid aan de organisatie van het debat deel te nemen. Het CDA is door de SP niet benaderd aangezien deze partij eerder via de media liet weten de informatievoorziening met betrekking tot het referendum een taak te vinden voor de landelijke overheid. Dit neemt echter niet weg dat CDA-leden vrij zijn om tijdens de avond mee te discussiëren.

Naast landelijke sprekers van de partijen zullen tijdens de avond ook enkele bekende Venlonaren aanwezig zijn. Zo is Ruud Stikkelbroeck (bekend als verslaggever van L1) dagvoorzitter en is schrijver en publicist Wiel Basten aanwezig als columnist. Hij zal aangeven waarom hij nog twijfelt om voor of tegen de Grondwet te stemmen.

Het debat vindt plaats op maandag 30 mei aanstaande om 20:00 in Café Central in Venlo en is voor iedereen toegankelijk.

U kunt hier het programma van de avond bekijken

U bent hier