h

Nieuws uit 2018

31 december 2018

Impact politie inzet op Bolwaterstraat?

Foto: Koen Suyk / ANP
Zwaar bewapende politie in actie in hartje Venlo. Er zou een ernstige bedreiging zijn na een conflict in het criminele circuit. Daarvoor is een straat in het centrum zelfs afgezet en ook in Venlo-oost wordt een woning bewaakt. Voor de SP-fractie aanleiding om hierover meteen vragen te stellen aan het gemeentebestuur. Lees verder
19 december 2018

Nieuwe beleid om armoede en schulden aan te pakken en te voorkomen!

De integrale aanpak actief uit armoede en schulden is vanavond unaniem aangenomen door de gemeenteraad in Venlo. Een belangrijk speerpunt van de SP in de coalitie is daarmee nu al ingevuld. “De komende jaren moeten ertoe leiden dat mensen echt een verandering en verbetering gaan merken.”

Lees verder
19 december 2018

Onderzoek veteranen-café unaniem aangenomen

Met de nieuwe plannen op het kazerneterrein zag de SP kansen om een veteranencafé op deze oude militaire locatie te realiseren. Vanuit mensen die ooit uitgezonden zijn geweest kwam al vaker de vraag of een dergelijke voorziening in Venlo opgezet zou kunnen worden. Met de aangenomen SP-motie komt een dergelijk lotgenotencontact dichterbij. Lees verder
17 december 2018

SP vraagt om actie: voorkom ontslagen bij Océ

Onlangs vernamen we dat printerfabrikant Océ bekend maakte dat ze, zo vlak voor de feestdagen, tot wel 300 mensen gaat ontslaan vanwege tegenvallende jaarcijfers. Het Japanse moederbedrijf Canon zou de teugels strakker gaan aantrekken en wil dat er in Venlo zwarte cijfers geschreven gaan worden. De SP wil dat de gemeente in actie komt om te voorkomen dat er dadelijk 300 mensen op straat staan.

Lees verder
6 december 2018

SP stelt vragen naar beschikbaarheid van zorg

Op 21 november kwam in het nieuws dat patiënten verzekerd bij VGZ voor een eerste bezoek aan een medisch specialist niet meer terecht kunnen bij het Zuyderland ziekenhuis. In 2016 deed zich nagenoeg hetzelfde voor in Venlo. Nu dreigt de zorg in Venlo weer in gevaar te zijn. Daarover willen we opheldering en actie om problemen in de zorg te voorkomen.

Lees verder
29 november 2018

Motie voor meer openbare toiletten

In de gemeenteraad hield de SP een pleidooi om te onderzoeken op welke wijze de gemeente Venlo meer openbare toiletten kan realiseren in de winkelcentra en hierin actief de ondernemers te betrekken. Ook vroegen we te onderzoeken hoe hierbij ook voorzieningen voor de verzorging van zuigelingen en het geven van borstvoeding te realiseren. De wethouder zei toe ermee aan de slag te gaan. Hiermee komen we vele mensen tegemoet die nu vaak moeilijk ergens terecht kunnen of zelfs maar thuis blijven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier